Sıkça Sorulan Sorular

Ürün Seçimi
  • Honed Touch ne demek?

    İngilizce honlu yüzey anlamına gelmektedir. Üzerindeki hafif sırdan dolayı mat görünüşe sahip colorbody porselenlerin fırçalanarak ipeksi bir yumuşaklığa ulaşmasını sağlayan yüzey teknolojisidir. Özellikle mermer görünümlü karolarda uygulanır. Hem yer hem de duvar kullanımına uygundur.

  • Anma Ebadı nedir?

    Kataloglarda ve fiyat listelerinde yer alan karo ebatlarıdır. Santimetre cinsinden belirtilir. Ör: 60x60 cm

  • Bordür nedir?

    Banyo, tuvalet, mutfak vb. ıslak zeminlerde duvar döşemeleri arasına konan motifli bir tür fayans.

  • Bünye nedir?

    Karonun taşıyıcı yapısal bölümüdür. Kil, kum (kuvars), feldspat, kalsit ve benzeri maddelerin belirli oranlarda karıştırılmasıyla hazırlanır.

  • Colorbody Porselen nedir?

    Üzerinde bünye rengi ile aynı renkte sır ve baskı bulunan porselen karolara colorbody porselen karo denir. Hem teknik hem de estetik özelliklerinden dolayı tercih edilir. Aşınma dayanımı çok yüksektir. Yoğun trafikli alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Kırılma ve eğilme dayanımları yüksek olduğundan üzerine ağır yükler binebilir

  • Çalışma Ebadı nedir?

    Milimetre cinsinden ölçülmüş gerçek karo ebatlarıdır. Ör: 597x597 mm

  • Çekme Karolar nedir?

    Karo seramik bünyesi, plastik hale getirilmiş ham madde karışımının extruder’da şekillendirilmesi ve karo boyutlarında kesilmesiyle elde edilir.

  • Çift Besleme (Double Charge) nedir?

    Sırsız, doğal taş görünümlü porselen karoların üretiminde kullanılan ileri bir pres teknolojisidir. Karonun yüzeyinde herhangi bir baskı ya da sır olmadan doğal taş görünümlü desenler elde edilmesini sağlar. Bu ürünler sırsız ve fullbody’dir

  • Çift Pişirim nedir?

    Bünyenin pişirildikten sonra sırlanması ve tekrar pişirilmesi işlemidir. VitrA Karo’da, büyük ebatlı duvar karoları, bazı dekor ve bordürler hariç tüm ürünler tek pişirim olarak üretilmektedir.

  • Dekor nedir?

    Fonu tamamlayan, genellikle farklı kesilerek birleştirilen ya da üzerine altın, platin gibi ek bir desen uygulanarak zenginleştirilen dekoratif parçadır.

  • Dijital Baskı (Realook) nedir?

    Özel bir teknoloji ile karoların üzerine desen uygulamayı sağlayan bir baskı yöntemidir. Dijital baskının birçok avantajı vardır: -Derin rölyefler üzerine baskı yapılabilir. Böylece ürün tüm dokusuyla daha doğal algılanır. Birbirinden farklı varyasyonlar oluşturulabilir. -Ürünlerin desenleri birbirini tekrar etmez. Döşendiğinde daha doğal bir görüntü oluşur. Çözünürlüğü çok daha yüksek baskılar yapılabilir. VitrA Karo’nun dijital baskı ile üretilen ürünleri “ReaLook” ismiyle adlandırılır.

  • Fullbody Porselen nedir?

    Kesiti alındığı zaman her tarafı aynı renk olan sırsız porselen karolardır. Aşınma dayanımı, colorbody porselenden çok daha yüksektir. Bu sebeple trafiği çok yoğun alanlarda ve endüstriyel alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Kırılma ve eğilme dayanımları ile asit, alkali ve kimyasallara karşı dayanımı çok yüksektir. Üzerine ağır yükler binebilir.

  • Kaymaz Karo nedir?

    Karonun yüzeyine tutucu granüller atılarak ya da rölyef ile boyut katılarak kaydırmazlık özelliği kazanan karolardır. Farklı standartlara göre kaydırmazlık değerleri değişmektedir.

  • Kuru Presleme nedir?

    Değirmen ve kurutucu aracılığıyla toz haline getirilmiş bünye karışımının yüksek basınçta şekillendirilmesi ile elde edilir. Kuru presleme yoluyla üretilen karolar, özellikle ebat ve mukavemet özellikleri açısından daha üstün özelliklere sahiptir.

  • Lappato nedir?

    İtalyanca taşlanmış anlamına gelmektedir. Üzerindeki hafif sırdan dolayı mat görünüşe sahip colorbody porselen karoların taşlanarak yarı parlak bir görünüşe getirilmesidir.

  • Lappato Şeker Efekt (Sugar Effect) nedir?

    Üzerindeki hafif sırdan dolayı mat görünüşe sahip colorbody porselen karoların yüzeyine atılan ince granüller taşlanarak şeker efekti denilen özel yarı parlak bir görünüşe getirilmesidir.

  • Mat Mürekkep nedir?

    Parlak yüzeyli seramiklerin tasarıma göre belirlenen bölgelerdeki sırının özel mürekkep uygulamasıyla matlaştırılması işlemidir.

  • Kalibre nedir?

    Fırınlama süresince karolar, mukavemetleri yüksek olması için yaklaşık %7 oranında küçülürler. Bu küçülme, ebada göre değişir; küçük ebatlar daha az, büyük ebatlar daha fazla küçülür. Paketlemeden önce karolar 4 kenar ve 2 merkezden ölçülür. Standartlardaki toleranslara göre ebat sınıflarına ayrılır, kutulanır. Bu ebat sınıflarına kalibre denilir.

  • Mat Yüzey nedir?

    Yüzeyleri mat olan karolardır. Yüzeyinde sır uygulaması bulunan karoların mat görünümlü olması da mümkündür.

  • Modülerlik nedir?

    Farklı ebatların birlikte kullanılması ve aynı derzi takip edebilmesini sağlayan bir özelliktir.

  • Porselen Karo nedir?

    Bünyenin gözeneklilik oranını bildiren su emme oranı %0,5’ten düşüktür. Sırlı ya da sırsız üretilebilir. 1150-1200 °C arasında fırınlanır. Duvar ve yer karosuna göre daha dayanıklıdır. Kalınlığı 7,5 mm’nin üzerindeki porselen karoların kırılma dayanımı 1300 N’nin üzerindedir. Endüstriyel ortamlar gibi hem aşınmazlık ve asit-alkali dayanımı hem de yüksek yük dayanımı gerektiren zeminler için idealdir. Apartman girişi, koridor ve merdivenler gibi iç mekanlar ve teras, balkon ve havuz çevresi gibi dış mekanlar için en uygun döşeme malzemesidir. Dona karşı çok dayanıklıdır.

  • Porselen nedir ya da porselen ve granit arasındaki fark nedir?

    Granit doğal taş olup porselen pişirilerek yapılan bir malzemedir. Porselen seramik dayanım olarak granite en yakın malzemedir.

  • Reaktif Mürekkep (Reactive Ink) Nedir?

    Tasarıma göre sırın üzerine atılan özel mürekkep sayesinde sırda çökme ve kabartı sağlayarak rölyef etkisi yaratılır. Kalıptan uygulanan daha derin rölyefe ek estetik amaçlı uygulanabilir.

  • Realook nedir?

    VitrA Karo’nun dijital baskı ile üretilen ürünleri “ReaLook” ismiyle adlandırılır.

  • Rigato nedir?

    İtalyanca çizgili anlamına gelmektedir. Kalıptan elde edilen çizgili derin rölyeflere sahip bir yüzey çeşididir. Çoğunlukla mermer görünümlü dekorlara uygulanmakta ve ürün tanımlarında Rigato dekor olarak geçmektedir.

  • Rotocolor nedir?

    Desenin lazerle üzerine işlendiği, her renk için ayrı bir silindir kullanılan, silikon rotatif renk baskı tekniğidir. Tüm ürünlerde uygulanabilen ve yüksek metrajlarda maliyeti en uygun baskı şeklidir

  • Rölyefli karo nedir?

    Yüzeyinde kalıp ile elde edilen çeşitli girinti ve çıkıntı bulunan karolardır. Rölyef, duvar, yer karosu ve porselen karolarda uygulanabilir. Duvar karosunda genellikle estetik amaçlı, yer karosu ve porselen karolarda ise kaymazlık sınıflarını sağlama amaçlı uygulanmaktadır.

  • Sır nedir?

    Karonun yüzeyinde görülen renk ve desenin oluşmasını sağlayan, geçirimsiz, camsı kaplamadır. Kum (kuvars), kaolinitik kil ve önceden hazırlanan camsı bir yapıya sahip frit ile oksit bazlı renk pigmentlerinin belirli oranlarda karıştırılmasıyla hazırlanır.

  • Süpürgelik nedir?

    Yapıların içinde, duvarların döşemeyle birleştiği yerde tabandan 10-15 santimetre yüksek, dışarıya çıkıntılı kuşak olarak geçilen seramik, mermeri ahşap malzemeye verilen isimdir.

  • Tek Pişirim karo nedir?

    Sır ve bünyenin aynı anda pişirilmesi işlemidir.

  • VitrA Clean teknolojisi nedir?

    VitrA Clean, uygulandığı ürünleri daha kolay temizlenebilir kılan modern bir yüzey zenginleştirme yöntemidir. Üretim aşamasından sonra uygulanan VitrA Clean Teknolojisi ile yüzey gerilimi artırılır. Böylece su, yüzey üzerinde cıva gibi hareket ederek kirin kolaylıkla yüzeyden ayrılmasını sağlar. Ürün yüzeyleri sadece suyla, nemli bir bezle veya gerektiği takdirde yumuşak temizleme maddeleriyle temizlenebilir.

  • VitrA Fit nedir?

    VitrA Fit, karo döşemesinde kolaylık sağlayan bir sistemdir. Karoların aynı seviyede yerleştirilmesini sağlar, zemindeki dalgalanmalar yüzünden karo döşemede oluşabilecek hataları engeller ve döşeme işleminin hızlandırılmasına yardımcı olur.

  • VitrA Hygiene teknolojisi nedir?

    VitrA Hygiene karo yüzeyinin hijyenik kalmasını sağlayan bir teknolojidir. Üretim aşamasında sırın içine katılan gümüş iyonları sayesinde VitrA Hygiene Teknolojisi ile maksimum hijyen sağlanmaktadır. VitrA Hygiene yoğun kullanım altında dahi koruma özelliğini kaybetmemektedir.

  • VitrA Photoactive teknolojisi nedir?

    Nano boyutlu titanyum dioksit (TiO2) kaplı fotokatalitik özellikleri sayesinde kendi kendini temizleyen VitrA Photoactive karolar, aynı zamanda havadaki kiri ve kötü kokuları yok eder. Işık ve havadaki nem ile aktive olduğu için özellikle dış cephe kullanımında ideal olan VitrA Photoactive, üstün teknolojisi ile yüzeyine gelen kirleri parçalayarak yok eder. Ayrıca havadaki kirlerin ve kokuların temizlenmesine yardımcı olur.

  • VitrA Protect teknolojisi nedir?

    VitrA parlak porselen karolar için VitrA Protect Teknolojisi’ni kullanır. Üretimden çıkan parlak porselen karoların yüzeyine yapılan bir uygulama ile taşlama esnasında ortaya çıkan boşluklar doldurulurken, hem kir ve lekelerin yüzeye yerleşmesi engellenir hem de karoların parlaklığı korunur. Tüm sırsız parlak porselen karolar ile full lappato ürünler standart olarak VitrA Protect’li üretilir.

  • Yer Karosu nedir?

    Bünyenin gözeneklilik oranını belirten su emme oranı %0,5-%3 arasındadır. Her zaman sırlı üretilir. İç mekan yer ve duvar kullanımına uygundur. 1100-1150 °C arasında fırınlanır. Yük taşıma kapasiteleri yüksektir. Kırılma dayanımı, kalınlığı 7,5 mm’nin üzerindeki karolarda 1100 N’nin üzerindedir. Dona karşı dayanıklıdır. Duvar karolarına göre daha sert ve daha dayanıklıdır. Yüzeyindeki kaplama maddesi duvar karolarına göre daha serttir.

  • Lappato ne demek?

    Mat görünüşe sahip colorbody porselen karoların yüzeylerinin taşlanarak yarı parlak bir görünüşe getirilmesidir. Kodun sonuna LP harfi eklenerek belirtilir (K812246LP gibi).

  • Mozaik ne demek?

    7x7 cm ve bundan daha ufak ebatlı olan karo seramiklere mozaik denir. Mozaikler kolay döşenmeleri için 30x30 cm ebadındaki file üzerine yapıştırılarak kutulanırlar.

  • Rektifiye ne demek?

    30x30 cm ve daha büyük ebatlardaki yer, duvar ve porselen yer karoların kenarlarının taşlanarak ebat farklılığını ortadan kaldıran ve dik kenarlara sahip olmasını sağlayan işleme denir.

  • Expressive Dekor ne demek?

    Özellikle mermer görünümlü serilerin dekorlarında uygulanan yoğun damarların ön planda olduğu bir yüzey çeşididir.

  • Full Lappato ne demek?

    Sırlı porselen karoların yüzeylerinin taşlanarak parlatılmasına denir. Parlatılmış yüzeyler çizilmeye ve lekelenmeye karşı hassastır. Lekelenmeye karşı korumak ve çabuk temizlenmesini sağlamak amacıyla ürün yüzeyine VitrA Protect ürünü uygulanır.

  • Kalibre numarası ne demek?

    Fırınlama süresince karolar mukavemetleri yüksek olması için yaklaşık %7 oranında küçülürler. Bu küçülme, ebada göre değişir: küçük ebatlar daha az, büyük ebatlar daha fazla küçülür. Yer karoları ve porselen yer karoları kalite ayırım esnasında otomatik ölçüm makinaları yardımıyla ölçülerek büyüklüklerine göre ayrılır. Bu ebat sınıflarına kalibre denilir. Karolar 2 ya da 3 farklı kalibreye ayrılır. Karolar döşenmeye başlamadan önce kalibre numaraları kontrol edilmeli, tüm kutuların kalibre numaralarının aynı olduğundan emin olunmalıdır, farklı olanlar varsa ayırıp farklı alanda kullanılmalıdır, aksi takdirde derz boşluklarında kaymalar oluşacaktır.

  • Sırlı Porselen ne demek?

    Bünyesi porselen olan, üzerine sır uygulaması yapılmış karolardır.

  • Ahşap yerine neden karo kullanmalıyım?

    Ahşap döşemeler ve parkelere zaman zaman bakım yapmak gerekir ve suya karşı korunmalıdırlar. Ancak bakım gerektirmeyen ve suyla teması halinde zarar görmeyen porselen yer karoları ahşap döşeme yerine tercih edilebilir.

  • Birinci kalite karo aldığımı nasıl anlarım?

    VitrA’da satılan tüm karolar birinci kalitedir. İkinci kalite ürün satılmamaktadır. İkinci kalite diye adlandırılacak ürünler üretim sırasında kırılarak geri dönüşüme verilir.

  • Büyük ebatlı seramikler sadece geniş mekanlarda mı kullanılmalı?

    Büyük ebatlı seramikler hem geniş hem de küçük mekanlara rahatlıkla döşenebilir, büyük mekanda büyük ebat tercih etmek ürünün daha kolay uygulamanması ve daha az fireye vermesini sağlar.

  • Bir porselen seramik 50 tl iken, bir diğerinin (aynı ebat olmasına rağmen) 150 tl olmasının sebebi nedir?

    Tasarım ve teknik özellikler ürünlerin fiyatlarını belirlemektedir, tüm ürünlerin aynı maliyet ve fiyat yapısında olması beklenemez.

  • Doğaltaş yerine neden karo kullanmalıyım?

    Bakım gerektirmeyen, zahmetsizce döşenen ve binaya daha az yük binmesini sağlayan porselen karolar, doğaltaş yerine tercih edilebilir. Üstelik yeni tasarımlarla da yüzeyleri doğaltaş zenginliğindedir.

  • Duvar Karolarının balkon ve teras duvarlarına döşenmesinde bir sakınca var mıdır?

    Duvar karoları bünyeleri açısından dona karşı dayanıklı değildir. Bu sebeple herhangi bir dış mekanda kullanılmaları sakıncalıdır. Balkon ya da terasların duvarlarında yer karosu veya porselen yer karosu kullanılması gerekir. Duvar karosu, sadece iç mekanların duvarlarında kullanılmalıdır. Yere asla döşenmez.

  • Genel mekanlarda ahşap/ parke desenli seramik kullanmanın avantajı nedir?

    Ahşap/parke yerine ahşap görünümlü seramik kullanmanın en büyük avantajı, seramiklerin suya ve çizilmeye karşı dayanıklı olmasıdır.

  • Hangi karo en iyisidir?

    Karolar kullanım alanlarına göre seçilmelidir. En iyi karo diye bir şey yoktur. Doğru seçilmeyen karo vardır. Karo nerede kullanılacaksa ona göre yer, duvar veya porselen karo arasında seçim yapılmalıdır.

  • Havuz çevresine nasıl bir ürün döşemek uygun olur?

    Havuz çevreleri ıslak zeminler olduğundan dolayı kaymaya karşı olarak özel üretilmiş ürünler tavsiye edilir. Avrupa Standartları (DIN 51097) B sınıfı olan kaymaz ürünler önerilir.

  • Havuz kenarı, havuz içi, duş alanlarında olması gereken kaymazlık derecesi nedir?

    Havuz kenarı ya da duş alanları gibi ıslak veya su altında kalan zeminlerde minimum B sınıf kaymazlığında ürün önerilir. Su derinliği düşük havuzlarda ise kaymazlık C sınıfı olmalıdır, Genel olarak havuz kenarları, duş alanları ve havuzlarda su seviyesi 80 cm’in altında olan havuz zeminlerinde B sınıfı, çocuk havuzu gibi su derinliği çok az olan havuzların zeminlerinde ya da boydan boya yürünebilen havuzların zeminlerinde ise C kaymazlığında karolar önerilir.

  • Kaç çeşit karo seramik vardır?

    Duvar Karosu, Yer Karosu, Porselen Yer Karosu olmak üzere karolar bünye tiplerine göre 3 çeşittir.

  • Karo iadesi neden 5 m2 ve üzerinde alınıyor?

    5 m2 altında kalan malzeme kullanılmıyor ve ilerde çıkabilecek bir tadilatta ürünün aynı tonajdan devamı bulanamayabiliyor.

  • Mozaik seramikleriniz tek tek mi geliyor?

    Mozaik seramiklerimiz 30x30 boyutlarında fileli olarak üretilmektedir. Fileleme çeşiti kağıt (4), naylon (8) ve dot mounting (7) olarak değişmektedir.

  • Porselen ile seramik arasındaki fark nedir?

    Porselen seramik hem iç hem de dış mekan şartları ve yük taşıma kapasitesi göz önünde bulundurularak üretildiğinden sıkı bir bünyeye sahiptir. Porselen seramiğin su emme oranı seramiğe göre daha düşüktür. Dolayısıyla dış mekanda da rahatlıkla kullanılabilir; donma, patlama, çatlama yapmaz. Porselen seramik kolay döşenebilir, çizilmeye, aşınmaya, asit alkaliye daha dayanıklı ve bakımı kolaydır.

  • Seramik kalınlıkları neden farklıdır?

    Seramik karoların kalınlıkları ebada ve bünyeye göre değişir. Bu yüzden farklı bünyeli ve farklı ebattaki karolar arasında kalınlık farkı olur.

  • Yer karosu ile porselen yer karosu arasında ne fark vardır?

    Yer karosu da, porselen karo da donmaya karşı dayanıklıdır. Ancak havanın çok soğuk olduğu bölgelerde ya da gece ile gündüz arasında çok fazla ısı farkının olduğu bölgelerde dış mekanlarda porselen yer karosu tercih edilmesi önerilir. Buna ek olarak, üzerine çok fazla yük binen zeminlerde veya yoğun trafikli alanlarda kırılma dayanımı daha yüksek olduğundan dolayı porselen karo tercih edilmelidir.

  • Yerden ısıtmalı zeminlerde karo seramik kullanımı uygun mudur?

    Seramik karolar yerden ısıtmada kullanmak üzere uygun malzemelerdir. Döşeme esnasında zeminden kaynaklı küçülme ve büyümeleri karşılayacak uygun genleşme boşlukları duvar diblerine ve belirli aralıklarla karolar arasına bırakılmalıdır.

  • Yerden ısıtmalı zeminlerde karo seramik kullanımı uygun mudur?

    Seramik karolar yerden ısıtmada kullanmak üzere uygun malzemelerdir. Döşeme esnasında zeminden kaynaklı küçülme ve büyümeleri karşılayacak uygun genleşme boşlukları duvar diblerine ve belirli aralıklarla karolar arasına bırakılmalıdır.

  • Duvar Karosu özellikleri nelerdir?

    Bünyenin gözeneklilik oranınını belirten su emme oranı 10% - 20% arasındadır. Her zaman sırlı üretilir. Sadece iç mekan duvarlarda kullanıma uygundur. 1050-1100 °C arasında fırınlanır. Kırılma dayanımları porselen ve yer karosuna göre düşüktür. Kalınlığı 7,5 mm’nin üstünde olan duvar karolarında kırılma dayanımı 600 N’nin üzerindedir. Dona karşı dayanıklı değildir. Yerde kesinlikle kullanılmaz.

  • Granit seramik ürünü bulunuyor mu?

    Farklı üreticilerde gördüğünüz granit seramik aslında porselen seramiktir. Piyasada granit seramik olarak nitelendirilen ürünler bizde PRO Technic ve Rezidans porselen olarak gruplandırılmıştır.

  • Zemin seramiklerinde parlak olanlar kayar diye endişem var. Evin zemininde kullanılabilir mi?

    Islak mekanda parlak seramik önerilmemektedir, mat seramiklere göre kayma riski daha yüksektir

  • VitrA markalı ürünlerle Norm, Selena ve Sea markalı ürünler arasında ne fark var?

    Kullanılan ham madde ve üretim tesisi açısından hiçbir fark yoktur. Norm, Selena ve Sea daha ekonomik ürünler olduğu için sadece hizmet verilen garanti süreleri farklıdır.

  • VitrA Clean ve VitrA Hygiene özellikleri nedir?

    "Kolay temizlik sağlayan VitrAclean özelliği, pişmiş seramik ürün yüzeylerine sonradan uygulanan bir tabakadır. İstanbul serisi ürünlerimiz standart olarak VitrAclean yüzeyine sahip olarak üretilir, ancak müşterilerimizin satış öncesi talebi doğrultusunda farklı ürünlere de bu uygulama yapılabilir. VitrAclean özelliğinin uzun ömürlü olabilmesi için ürün yüzeyini nemli yumuşak bir bezle silmenizi, sert süngerleri ve aşındırıcı toz deterjanları ürün yüzeyinde kullanmamanızı tavsiye ederiz. VitrAhygiene ise hazırlanan sır ham maddesi içine atılan gümüş iyonlar sayesinde ürün yüzeyinde bakteri ve mikrop oluşumunu engeller ve etkisini ömür boyu sürdürür. VitrAhygiene sınırlı seride önerilmektedir, detaylar için fiyat listesine bakabilirsiniz."

  • Alacağım herhangi bir klozet tesisatıma uyar mı?

    Tesisat ölçülerine göre farklı klozetler üretilmektedir. Montaj sırasında sorun yaşamamanız için satın alma öncesi tesisat kontrolü yapmanızı ve uygun özellikteki klozetlerden sipariş vermenizi öneririz.

  • Lavabolardaki su taşma deliği ne işe yarar?

    Lavabonun pis su giderinin tıkanması durumunda açık olan bataryadan lavaboya akan suyun dışarı taşmasını önler ve su taşma deliğinden pis su tesisatına akan suyu tahliye eder.

  • Almış olduğum lavaboda her sifonu kullanabilir miyim? (Taşmalıklı sifon – Taşmalıksız sifon)

    Sifon seçimi kullanılan lavaboya göre farklılık göstereceği için lavabonun teknik özellikleri hakkında bilgi aldıktan sonra seçim yapmanızı öneririz.

  • Klozetime hangi kapak uyar? Ayrıca hangi iç takım ve hangi gömme rezervuarı seçmeliyim?

    İhtiyacınız olan tüm bilgileri ürün kataloglarımızda yer alan uyum şemalarında bulabilirsiniz. Model ismi ve ürün kodları bu listelerde ayrıntılı biçimde verilmektedir. Aynı zamanda web sitemizden de bu bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz. Kullanacağanız gömme rezervuarlarla uyumlu klozetlerimiz istenen performansı sağlayacaktır.

  • Ledli lavabolar çok enerji harcar mı?

    Ledli lavabolar 220 voltluk elektriği 12 volta düşürdüğü ve sadece ürün üzerindeki sensör (göz) algılandığında devreye girdiği için oldukça az enerji ile çalışır.

  • Aldığım yedek parçanın ürüne uyup uymayacağını nasıl anlarım?

    Her yedek parça ya da yan malzeme tüm ürünlere uymayacağından yetkili servislerimizden teknik destek almanızı öneririz.

  • Beğendiğim mobilyayı her lavabo ile kullanabilir miyim?

    Lavabolar her mobilya ile uyum sağlamayabilir. Uygun lavabo ve armatür alternatiflerini satış noktalarından veya fiyat listesinden öğrenebilirsiniz.

  • PVC mi yoksa lake ürün mü suya daha dayanıklıdır?

    İçiniz rahat olsun, her iki ürün de suya dayanıklı. Farkları ise şu; PVC bir kaplama çeşidi, lake ise bir boya uygulaması.

  • PVC ürünlerde neden desenler birbirini takip etmiyor?

    Birçok kullanıcı PVC ürünlerimizi dağınık renk ve desene sahip oldukları için tercih ediyor. PVC ürünler bu özellik sayesinde kendine özgü bir estetik sunuyor.

  • Duvara monte bir ürün kaç kiloya kadar ağırlık taşır?

    Duvara monte için kullanılan askı aparatının 70 kg yük taşıma kapasitesi vardır. Ancak mobilyanın ağırlığı veya tasarımına göre üründe düşme riskini ortadan kaldıran çeşitli güçlendirme aparatları da kullanılabilir.

  • Kireç kırıcılı ibaresi ile satılan duş başlığı ve el duşu gibi ürünlerin kendi kendini temizleme özelliği var mı?

    Ürünlerin kendi kendini temizleme özelliği yoktur, fakat kireç kırıcılı ürünlerimizin plastik nozüllerine bastırarak kirecin daha kolay temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

  • Güneş enerji sistemiyle birlikte termostatik ürün kullanabilmek için ne yapmalıyım?

    Termostatik ürünün verimli bir şekilde çalışabilmesi için sıcak ve soğuk tesisatındaki dinamik sıcak ve soğuk su basıncının minimum 1 bar olması gerekir. Bu sistemlerde sıcak su depodan geldiği için basınç çok fazla olmaz ve sıcak su ile soğuk su arasındaki basınç farkı 1.5 bar üstüne çıktığında sıcaklık ayarlanamaz. Sıcak su basıncını artırabilmek ve termostatik ürününüzü güneş enerji sistemiyle sağlıklı bir şekilde kullanabilmeniz için tesisatınıza hidrofor sistemi kurulmasını öneririz.

  • Termostatik armatürler neden 38 dereceye ayarlı?

    Termostatik kartuş sayesinde, sıcak ve soğuk su belli oranlarda birbirine karıştırılır. Bu özellik, suyun istenilen sabit sıcaklıkta ve debide güvenle kullanımını sağlar. Ayrıca Avrupa standartlarına uygun olarak, 38 derecenin insan vücudunun dayanabileceği ideal sıcaklık olarak kabul edildiği için, termostatik armatürler çıkış su sıcaklığı 38 dereceye ayarlanmış olarak üretilir.

  • Fotoselli ürünler nasıl çalışır?

    Fotoselli armatürler yaydıkları şifreli IR (Infrared-Kızılötesi) sinyallerin geri yansımalarının alıcı tarafından işlenmesi ile çalışırlar. Fotoselli sistemde IR sinyaller yaklaşık 15 cm menzillidir ve karanlıkta dahi fotoselli musluğun çalışmasını sağlarlar. Çok az elektrik harcarlar, sessiz çalışırlar ve montajları normal musluk montajı kadar kolaydır. SST elektronik armatürler ise insan vücudunun armatür çevresinde oluşturduğu elektromanyetik alan değişimini algılayarak çalışırlar.

  • Eviye bataryasını banyo lavabosuna takabilir miyim?

    Eviye ve lavaboların batarya delik ölçüleri uyumludur. Fakat lavabo yüzeyinin deforme olmaması için seramik lavaboya takılacak eviye bataryasının dönen gövdesinin sabit bir bilezik üzerine oturmasına dikkat etmenizi öneririz.

  • Her el duşu her bataryaya olur mu?

    Artema el duşlarının hepsi Artema bataryalar ile uyumludur. Fakat farklı marka bataryalar ile uyumlu olmayabilir.

  • Tüm kumanda panelleri birbirine uyumlu mu? Mevut panelimin yerine istediğim paneli alabilir miyim?

    Tüm kumanda panelleri birbirine uyumlu değildir. Uyumlu ürünler için fiyat listesini inceleyebilirsiniz.

  • Su tasarrufu sağlayan gömme rezervuarlarınız var mı?

    740-xxxx-02 (ürün kodunun sonunda 02 olan ürünler) kodlu ürünlerimiz su tasarruflu ürünlerimizdir. Standart rezervuarlar 3/6 L ile yıkama yaparken su tasarruflu ürünlerimiz 2,5/4 L ile yıkama yaparak su tasarrufu sağlar.

  • Ürünün doldurma grubu kaç desibel ses ile çalışır?

    İnsan kulağını rahatsız etmeyecek bir seviye olan 19 desibel ses ile çalışır.

  • Fotoselli gömme rezervuar nasıl çalışıyor?

    Üründe kullanılan fotoselli algılayıcılar kızıl ötesi görülmeyen bir ışık gönderir. Fotoselli algılayıcı bir kişinin, asgari gecikme süresinin dolmasından sonra algılama mesafesinin uzaklaştırılmasının ardından kumanda edilecek şekilde ayarlanmıştır. Su akışı başlar ve klozet temizlenir. Algılama mesafesi objenin yansıtma özelliğine bağlıdır. Kullanıcı algılama mesafesinden çıktıktan 3 sn sonra yıkama işlemi gerçekleşir. Fotoselli Gömme Rezervuar Sistemi otomatik olarak bir sonraki kullanıcıya temiz bir kullanım alanı bırakır.

  • Gömme rezervuarlar kaç kilogram taşır?

    Gömme rezervuarlarımız 400 kg taşıma kapasitesine sahiptirler.

  • Flat duş teknesi ne demek?

    İç hazne derinliği sığ olan (en fazla 6 cm derinlik) duş teknelerine Flat duş teknesi denir.

  • Düşük döşeme ne demek?

    Düşük döşeme, ıslak hacim pis su temiz su vb. tesisatların rahatlıkla geçmesini sağlayabilecek normal zeminden 20 cm düşük (derin) olan alanlara denir.

  • Küvet ve duş tekneleriniz neden akrilik?

    Dayanıklı, hafif, hijyenik, yalıtkan olması; montaj, temizlik, bakım ve onarım kolaylığı sunması; minimum ısı kaybı, solmayan renk (camsı yüzey) ve kolay hidromasaj uygulaması sağlaması nedeni ile ürünlerimizde akrilik malzemeyi tercih ediyoruz.

  • Küvet ve duş teknelerinize VitrA Clean özelliği uygulanabilir mi?

    Küvet ve duş teknelerimizde kullandığımız akrilik malzeme su tutmama özelliğine ve camsı yüzeye sahiptir. Bu nedenle akrilik malzemeden üretilen küvet ve duş teknelerimizde VitrAClean özelliği yoktur.

  • Küvetimi çıkarıp duş teknesi yaptırmak istiyorum, olur mu?

    Küvet çıkartılarak duş teknesi montajı yapılmak istenilen projelerde, mevcut mekânın tesisat sistemine bakılarak uygun ürüne karar verilmelidir. Banyonuzda 16 cm düşük döşemeye sahipseniz Flat duş teknelerini tercih edebilirsiniz. Eğer düşük döşeme mevcut değilse monoblok veya panelli ve ayaklı duş teknelerini öneririz.

  • Küvetlerin hepsini görmek istiyorum. Nerede görebilirim?

    Zengin Vitra-Artema ürün çeşitliliği nedeniyle tüm ürünlerimizi mağazalarımızda teşhir edemiyoruz. Teşhirde yer almayan ürünlerimize internet sitemizden ulaşabilirsiniz..

  • Ön panellerinizin malzemesi nedir?

    Ön panellerimiz 3.2 mm akrilikten imal edilir.

  • Polyester malzemeden yapılmış panellerin ne gibi dezavantajı olabilir?

    Polyester panellerde gövde ile panel arasında zaman içinde renk farkı oluşabilir. Akrilik malzemeden üretilmiş küvet ve panellerde renk farkı oluşmaz.

  • Akrilik kalınlıklarınız nedir?

    Ürünlerimizde; 170x75 cm'ye kadar olan dikdörtgen küvetlerde 4 mm, 170x75 cm ve üzeri tüm ürünlerde 5 mm, ölçü farkı olmaksızın tüm köşe küvetlerde 5 mm, duş tekneleri ve panellerde 3.2 mm kalınlığında akrilik plaka kullanılır.

  • Monoblok duş teknesi nedir? Avantajları nelerdir?

    Montajında ekstra panel ihtiyacı duyulmayan, kendinden panelli duş teknelerine monoblok duş teknesi denir. İç derinliğinin sığ olması, bitmiş zemine kolay montaj uygulaması, 90 mm çaplı sifon kullanılması sayesinde suyun hızlı tahliye edilmesi gibi avantajlara sahiptir.

  • Klozet kapağı modelinin adı, kapağın üzerinde yazıyor mu?

    Model bilgisi ürün üzerinde bulunmuyor. Fakat, alt kapaktaki gri veya beyaz baskı takozları çıkarıldığında takozların oturduğu yuvanın iç kısımlarında çift haneli ürün kodunu bulabilirsiniz. (05, 84, 85 vb.)

  • Fotoseller (pisuvarlar için çalışma prensibi) nasıl çalışıyor?

    Fotoseller kızıl ötesi ışın tepkimesi ile çalışır, alıcı ve verici frekansların verici frekansını karşıya gönderir. Geri dönen ışın, alıcı frekans ile etkileşime geçerek çalışır ve yıkama yapılır.

  • Bedensel engelli ürünlerin ana özellikleri nelerdir?

    Bu ürünler VitrA tarafından özel ihtiyaçlar düşünülerek tasarlanmıştır. Kullanıcı güvenliği için kaymaz yüzeyli olarak üretilirler. Ayrıca ergonomik açıdan kullanıcının hayatını kolaylaştıracak ayrıntılar sunarlar.

  • Pisuvar pilli yıkama sistemlerini, elektrikliye çevirebilir miyim? Ya da elektrikli yıkama sistemlerini pilliye çevirebilir miyim?

    Her iki ürün de enerji olarak aynı yükü taşıdığından birbirine çevrilebilir. Bu konuda destek almak için yetkili servislerimizle iletişime geçebilirsiniz.

  • Her kapak her klozete uyumlu mu?

    Ürün kataloglarımızda bulunan klozet ve kapak uyum şemasını dikkate alarak ürün seçmenizi öneririz. Model isimleri ve ürün kodlarımız hakkında detaylı bilgiye web sitemizden ve ürün kataloglarımızdan kolayca ulaşabilirsiniz.

  • Alacağım herhangi bir iç takım benim klozetimde çalışır mı?

    Ürün kataloglarımızda bulunan klozet ve kapak uyum şemasını dikkate alarak ürün seçmenizi öneririz. Model isimleri ve ürün kodlarımız hakkında detaylı bilgiye web sitemizden ve ürün kataloglarımızdan kolayca ulaşabilirsiniz.

Sipariş Aşaması
  • Banyo ölçülerime göre özel ürün yaptırabilir miyim?

    VitrA banyo mobilyalarının her serisi değişik ölçü alternatifleri ile standart olarak üretilir. Özel durumlar için satış noktasıyla iletişime geçebilirsiniz.

  • Banyo mobilyam siparişten tahmini ne kadar süre sonra sevk edilir?

    VitrA banyo mobilyaları sipariş üzerine üretime alınmaktadır. Sipariş verilen seriye göre sevk süreleri değiştiğinden öngörülen teslim tarihini öğrenmek için satış noktalarımızla iletişime geçebilirsiniz.

  • Renk tonu ne demek?

    Farklı zamanda ya da aynı anda üretilen karoların arasında oluşan görüntü farklılığı, renkteki açıklık-koyuluk farklılığıdır. Renk tonu farklılığı bulunan ürünler yan yana döşendiğinde dama tahtası görüntüsü verirler. VitrA da diğer tüm üreticilerin yaptığı gibi partileri renk tonu numaraları ile ayırmaktadır. Renk tonu farklılığının önlenmesi için aynı alana döşenecek karoların kutularının aynı renk tonu numarasına sahip olması gerekmektedir.

  • Fileli olarak üretilen ürünlerin uygulamasında nelere dikkat edilmeli?

    Fileli olarak üretilen ürünler eğer ıslak mekanlara döşeniyorsa naylon file ya da üstten file opsiyonu tercih edilmelidir. Islak mekanlarda alttan kağıt file kullanılmamalıdır.

  • Renk tonu sınıfı nedir? Siparişlerde ton farklılığı nasıl önlenir?

    Üretim sırasında karoların arasında ton farklılığı, renkteki açıklık-koyuluk farklılığı oluşabilir. VitrA, tüm üretimleri renk tonu numaraları ile ayırır. Farklı numaradaki ürünler yan yana döşendiğinde dama tahtası görüntüsü verirler. Renk tonu farklılığının önlenmesi için aynı alana döşenecek karoların kutularının aynı renk tonu numarasına sahip olması gerekmektedir.

  • Ürünlerde tonaj ve kalibre farklılıkları oluyor mu?

    Evet farklı zamanlarda üretimden çıkan ürünlerde havadaki nem bile etkili olabiliyor ve farklı tonajlarda çıkabiliyor. Bu nedenle aynı kalibre ve tonalitedeki üründen fazla sipariş edip yedeklemek önemlidir. Aynı kalibre ve tonalitede belirli bir miktarın üzerinde girilecek siparişlerde, sipariş notu girip ürünleri gruplandırmak önemlidir.

Teslimat Aşaması
  • Aldığım ürün kutu içinden kırık çıktı. Ne yapmalıyım?

    Teslimat sonrası tespit edilen ve üretim kaynaklı olmayan kırıklar garanti kapsamında değerlendirilememektedir. Bu nedenle teslimat sırasında ürün ambalajını açarak mutlaka kontrol etmenizi ve üründe hasar varsa teslim almadan iade etmenizi öneririz.

  • Ürünümü ambalajı kapalı teslim aldığımda ne yapmalıyım? Hangi durumlarda garanti kapsamı dışına çıkarım?

    Yetkili servis tarafından açılmayan ürünlerde tespit edilen hasarlar garanti kapsamında giderilememektedir. Satın aldığınız ürün teslim edildiğinde sadece ürünün ambalajında hasar olup olmadığını kontrol etmenizi ve hasar yoksa ambalajın açılması için yetkili servisimizden hizmet almanızı öneririz. Ambalajda hasar olması durumunda ise ürünü iade ediniz. Ayrıca ürünle birlikte sevk edilen lavabolar ayrı bir kutuda teslim edildiği için teslimat sırasında kontrol edip hasarlı ise teslim almayınız.

  • Küvet ve duş teknelerinin üretim sürelerinde neden farklılıklar var?

    VitrA küvet ve duş tekneleri sipariş üzerine üretildiği için termin süreleri farklılık gösterebilir.

  • Kampanya broşürlerindeki ürünler neden hemen teslim olamıyor?

    Kampanya ürünleri için mağazalara ve bayilere ayrılan stok çerçevesinde teslim yapılmaktadır.

Montaj / Bakım / Onarım
  • Bazen klozete yapışan partikülü sifon götürmüyor? Bu üründe hata mı var?

    Hayır, aldığınız üründen şüphe etmenize gerek yok. Bazı partiküller yapıları nedeniyle sifon tarafından tamamen temizlenemeyebilir. Bu gibi durumlarda fırça kullanılmasını öneririz. VitrA tarafından klozet temizliği için tasarlanan özel fırçaları inceleyebilirsiniz.

  • Ürün yüzeyinde oluşan çizikleri nasıl giderebilirim?

    Ürün yüzeyinde oluşan ve ince sır yüzeyine geçmemiş çizikler için seramik silgisi kullanabilirsiniz. Bu işlem için yetkili servislerimizle iletişime geçebilirsiniz.

  • Montaj esnasında çimento, alçı vb. malzemeler kullanılırsa ileride herhangi bir sorun yaşar mıyım?

    Seramik ürünlerin montajında ürünle birlikte verilen malzemelere destek için kullanılan çimento, alçı vb. malzemeler uygulama sonrası genleşebildiğinden montaj sırasında sadece ürünle birlikte verilen malzemelerin kullanılmasını öneririz. Belirtilen montaj malzemeleri zaman içerisinde ürününüzün zayıf noktalarından çatlamasına neden olabilmektedir.

  • Koku giderici tabletler ürün yüzeyinde leke bırakır mı? Seramik ürünlerde hangi temizlik malzemelerini kullanmalıyım?

    Bu tabletler asit içerikli ve çözücü özelliğe sahip oldukları için ürünlerin yüzeylerinde zamanla leke bırakabilir. Ürünlerinizi sorunsuz ve uzun ömürlü kullanabilmeniz için insan vücuduna zarar vermeyen, PH değeri yüksek temizlik malzemeleri kullanmanızı öneririz.

  • Klozetim pisliği neden götürmüyor?

    Klozetin pis su gider borularında, hatalı montaj ya da havalandırma tesisatındaki problemler nedeniyle tıkanıklık oluşabilir. Doğru tespit ve müdahale için yetkili servislerimizle iletişime geçebilirsiniz.

  • Duvara Tam Dayalı klozet aldım ama ürün duvara sıfır dayanmıyor? Neden?

    DTD klozetin duvara tam oturmaması, pis su gider tesisatının ürüne uygun olmamasından dolayı tesisatın önde açılmış olmasından kaynaklanabilir. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için ürün seçimi öncesi yetkili servislerimizle iletişime geçmenizi öneririz.

  • DTD klozet aldım, kutudan çıkan kada kullanılmadı, tesisatçı körüklü kada taktı, neden?

    Tesisatınız olması gereken yerden ileride ise klozetiniz duvara oturmayacaktır. Bu durumda ürün içerisinde verilen kada kullanılamamakta, körüklü kada kullanılarak klozetin duvara oturması sağlanmaktadır.

  • Sifonu çektiğim zaman klozetin altından pis su çıkıyor, neden?

    Klozet tesisat bağlantısına yerleştirilen körüklü kada bazen tesisattan gelen fareler tarafından kemirilerek delinebilir. Bu nedenle kullanım esnasında pis su dışarı çıkabilir. Konuyla ilgili yetkili servislerimizle iletişime geçebilirsiniz.

  • Klozetimde kahverengi ve sarı lekeler oluştu. Bu lekeleri nasıl temizleyebilirim?

    Suyun içinde bulunan bazı inorganik maddeler, bölgesel kullanılan suyun kireçli olması ya da tesisattan gelen parçacıklar zamanla ürün yüzeyinde kireç, leke veya tortu şeklinde iz bırakabilir. Düzenli temizlenmeyen bu lekeler ürün yüzeyinde bulunan camsı yüzeye (sır tabakasına) işlediğinde çıkmaz hale gelebileceği için düzenli temizlik yapılmasını öneririz.

  • Ürünümün üzerinde leke var, ürünüm bozuldu mu?

    Seramik ürünlerinizin yanında kaynak ya da taşlama işlemi yaptırmamanızı öneririz. Bu tür aletlerle çalışma yapılması esnasında çıkan sıcak parça ve çapaklar etrafta korumaya alınmamış farklı ürün ya da malzemelerin üzerine yapışırak kalıcı ve görsel olarak rahatsız edici lekelere sebep olur.

  • Aynamın kenarlarında kararmalar başladı, neden kaynaklanmış olabilir?

    Asit içerikli temizlik ürünleri aynanızın kararmasına sebep olabilir. Ayrıca ayna yüzeyine uygulanmasa da asit içerikli kimyasallarla banyodaki diğer alanlar temizlendiğinde buharlaşma nedeniyle yine ayna kenarında kararmalar oluşabilir. Bu nedenle temizlik sonrası ortamı mutlaka havalandırın.

  • Ayna temizliğinde ne kullanmalıyım?

    Ilık, sabunlu ve pamuk esaslı nemli bez ile temizlemeniz ve iyice kurulamanız yeterli olacaktır.

  • Güneş ışığı mobilyama zarar verir mi?

    VitrA banyo mobilyalarında doğal kaplamalı, lake (boyalı), termoform (pvc) ve MDF lam malzemeler kullanılır. Güneşe maruz kalma nedeniyle, doğal kaplamalı ürünlerde renk değişikliği, termoformda ise PVC malzemede açılma oluşabilir. Ayrıca tüm ürünlerde renk tonunda sararma da olabilir. Bu nedenle mobilyanızı doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde monte ettirmenizi öneririz.

  • Banyo mobilyası yüzeyi ıslak bırakılabilir mi?

    Yüzeyin ıslak bırakılması mobilyanızın ömrünü kısaltacaktır. Sıçrayan suları kullanım sonrası kurulamanızı öneririz.

  • Seramik temizleyici ile mobilyamı da temizleyebilir miyim?

    Temizlik esnasında asit içerikli temizleyici kullanılmasını, ürün yüzeyinde tamiri mümkün olmayan hasarlara yol açabileceği için kesinlikle önermiyoruz.

  • Banyo mobilyamı yıkayabilir miyim?

    Mobilyanızın ana malzemesi ahşap olduğundan kesinlikle yıkanmaması gerekmektedir. Yıkanırsa ürününüz şişerek zarar görebilir.

  • Banyo ortamı havasızsa mobilya ve aynalar zarar görür mü?

    Ahşap malzemeler rutubetli veya buharlı ortama uzun süre dayanamaz. Özellikle duştan sonra banyonuzu havalandırmayı unutmayın.

  • Almak istediğim ürünle tesisat altyapım, bağlantılar uygun mu? Kimden bilgi alabilirim?

    Altyapı ve tesisat uyumunu VitrA yetkili servisleri ve yetkili satış noktalarından öğrenebilirsiniz. Özel mimarlık danışmanlığı alıyorsanız, ürün teknik föylerini satış kanalımızdan temin edebilirsiniz.

  • Aldığım VitrA banyo mobilyasının montajı için servis ücret talep etti? Neden?

    Tüm serilerimiz bedelsiz montaj kapsamında olmadığından sipariş öncesi satış noktasından ya da montaj öncesi yetkili servisten bilgi almanızı öneririz.

  • Aldığım ürünü yetkili servise monte ettirmenin avantajı nedir ve ürün garantisini etkiler mi?

    Aldığınız ürünü yetkili servise monte ettirerek, montaj esnasında ürüne zarar gelme riskini engellersiniz. Ayrıca ürünü doğru ve verimli kullanabilmek için teknik bilgi alabilir, yedek parça ve aksesuar seçenekleri hakkında bilgi saibi olabilirsiniz. Ürünü yetkili servis monte ettiğinde, montaj hatası kaynaklı arızalar da garanti kapsamına alınır.

  • Hangi temizlik malzemesini kullanmalıyım?

    Asit içerikli temizlik malzemeleri ürünün kararmasına sebep olabilir. Bu nedenle ürün yüzeyini sıvı deterjan yerine yumuşak bir bez ve ılık sabunlu suyla ya da montaj talimatında belirtilen Maratem 209 ile temizleyerek ürünün kararmasını engelleyebilirsiniz.

  • Banyo buharı ürün yüzeyine olumsuz etki eder mi?

    Evet. Banyo buharı ürün yüzeyinde paslanma, kabarma gibi aşınmalara neden olur. Ayrıca seramik yüzeylerin temizliğinde kullanılan asit içerikli temizlik malzemelerinin armatür yüzeyine temas etmemesine dikkat etmenizi öneririz.

  • Ürünlerin bulunduğu mekânlarda ortam havalandırmasının önemi nedir?

    Ürün yüzeylerinin daha sağlam ve uzun ömürlü olması için ortam havalandırması büyük önem taşır. Nemli ortamlar ürün yüzeylerinde oksitlenme, yeşerme ve paslanmaya neden olabilir. Bu tarz aşınmaların görülmemesi için ürünlerin bulunduğu mekanların havalandırılmasını öneririz.

  • Seramik ve lavabo temizliğinde kullanılan temizlik malzemelerinin armatürüme zararı olur mu?

    Ürünlerinizin kararmaması ve uzun ömürlü olması için asit içerikli temizlik malzemelerinin armatüre temas etmemesine dikkat edin. Kimyasal ile temas eden ürününüzü hemen bol su ile yıkayarak ürün yüzeyine zarar gelmesini önleyebilirsiniz.

  • Tesisat kaynaklı sorunlar nelerdir? Montaj yaptırırken nelere dikkat etmeliyim?

    Armatürünüzün gürültüsüz çalışması için montajın temiz su tesisatı tekniğine uygun yapılması ve çekilen tesisatın duvar içinde sağlam biçimde sabitlenmesi gerekir. Sızdırmazlık elemanlarının tesisattan gelen parçacıklardan dolayı zarar görmemesi ve fonksiyonel görevlerini yerine getirebilmesi için montaj öncesi mutlaka tesisat yıkaması yapılmalıdır. Sıcak ve soğuk su tesisatlarının ters çekilmesi durumunda ürünler çalışmayacağından (özellikle termostatik) seramik uygulama öncesi tesisat kontrol edilmelidir.

  • Kuyu suyu ürünlerde sorun yaratır mı?

    Analizi yapılmamış kuyu suyu kullanımı armatürden önce insan sağlığını tehdit eder. Kullanım öncesi mutlaka analiz yaptırmanızı öneririz. Yeterli basınç olmayacağından kombi ya da şofben çalışmayabilir ve sıcak su alınamayabilir. Kuyudan gelen parçacıklardan dolayı açma kapama sisteminin zarar görme riski yüksektir. Şebeke suyuna göre daha sert ve aşındırıcı olması sebebiyle ürünün iç kısımlarında göremediğiniz aşınmalara sebep olabilir.

  • Açma kapama sistemlerinde kullanılan (kartuş) mekanizmalar hangi durumlarda sertleşir ve işlevini kaybeder?

    Basınç ve sıcaklığın TSE standartlarının üstünde olması kartuşa zarar verir. Ürün yüzeyinin aşındırıcı kimyasallarla temizlenmesi, çift kumandalı ürünlerin kapama sırasında zorlanması, armatür montajından önce tesisat yıkaması yapılmadığı için tesisattan gelen parçacıklar açma kapama sistemine zarar verir. Ayrıca seramik disklerde çizilme, çapak ve tortu oluşumuna yol açar.

  • Kumanda panelini nasıl temizlemeliyim?

    Ürününüzün yüzeyini sıvı deterjan yerine yumuşak bir bez ve ılık sabunlu suyla ya da montaj talimatında belirtilen Maratem 209 ile temizleyerek ürünün kararmasını engelleyebilirsiniz. Kimyasal malzemeler ürünün görüntüsünü olumsuz etkileyebilir.

  • Kuyu suyu kullanmak ürüne zarar verir mi?

    Şebekeden gelecek olan kum, çakıl ve benzeri parçacıklar ürünün fonksiyonel çalışmasını olumsuz yönde etkileyeceği için daire girişlerine filtre valf takılmasını öneririz.

  • Binadaki su basıncının yüksek olması ürüne zarar verir mi? Ne yapmalıyım?

    Ürünlerinizin sağlıklı şekilde çalışabilmesi için önerilen basınç aralığı 0,5-10 bardır. Yüksek basınçlı mekânlarda ürünün fonksiyonunu yerine getirebilmesi için tesisat ana girişine veya daire girişine basınç düşürücü takılmasını öneririz.

  • Ürün montajında özellikle kaçınmam, dikkat etmem gereken şeyler neler?

    Ara musluğun olması gerekenden aşağıya bağlanması pnömatik köprünün çalışmamasına neden olur ve ürün kullanılamaz. Panel bağlantı çerçevesinin aşağıya doğru kaydırılması durumunda pnömatik panelin butonu çarpar. Mekanik üründe panel basma çubukları karşı yuvaya oturmayacağı için ürünün sızdırmasına neden olur. Ayrıca doldurma grubu takılmadan önce tesisatın yıkanması gerekir.

  • Ürün üzerine yapılan sıva işlemi ürünün çalışmasına olumsuz etki eder mi?

    Sıva işlemi kalın ya da uygunsuz yapılırsa gövde içe doğru baskı yapar ve iç takımların sıkışıp çalışmamasına neden olur.

  • Ürünü alçıpan duvara monte edebilir miyim? Alçıpan uygulamalı ürünlerin montajında nelere dikkat etmeliyim?

    Alçıpan uygulamalı gömme rezervuarların önü ve arkası montaj sırasında kapatılmazsa gövde zamanla dışa doğru esneyerek iç takımların çalışmamasına ve sızdırmasına yol açabilir. Alçıpan uygulamalı ürünlerin montajında konstrüksiyon metal ayaklarının vidalanması, konstrüksiyon ve alçıpanın tam olarak birbirine değmesi gerekir. Panel bağlantı çerçevesi de yerine tam olarak takılmalıdır.

  • Gömme rezervuar için ne kadar duvar kalınlığı gerekir?

    Minimum 12 cm duvar kalınlığı gerekir. Eğer rezervuar duvara gömülemez ise set yapılması gerekir. Setin kalınlığı ise sıva ve seramik kalınlığı düşünüldüğünde 15 cm'ye kadar çıkabilir.

  • Satın aldığım çizgili/desenli duş kabininin camlarını neyle temizlemeliyim?

    Desensiz düz camlardan farklı olarak desenli/çizgili camların temizliğinde asit içermeyen cam silicileri kullanmanızı öneririz. Özellikle kireçli bölgelerde duş sonrasında, nemli veya kuru bezle yüzeyin kurulanması oldukça önemlidir. Plastik su çekçeği ile de su lekelerini giderebilirsiniz.

  • Banyo kabinimin montajı esnasında duş teknesi etrafına silikon sıkıldı. Daha ince silikonlama yapılması mümkün mü?

    Uygun silikon miktarı banyonun duvar ve zeminine göre değişebilir. Zemin ve duvar, terazili ve gönyeliyse daha az silikon kullanılır. Fakat duvarınız ve zemininiz terazili ve gönyeli değilse ürünü doğru yerleştirmek ve sağlam şekilde kullanabilmenizi sağlamak için silikon uygulaması mecburen artar.

  • Duş kabinimin fitillerinin zamanla sararmaması için ne yapmalıyım? Sararan fitilleri nasıl temizleyebilirim?

    Renkli şampuanlar ve saç boyaları fitilleri zaman içerisinde sarartabileceği için bu tür sararmalara karşı çamaşır suyu katkılı deterjanlarla temizlik yapabilirsiniz. Çok fazla deforme olmuş kabin fitillerinin değişimi konusunda ise yetkili servislerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Kullandığım MDS (veya kompakt duş ünitesi / masajlı kompakt kabin) masaj jetlerindeki su basıncını yetersiz buluyorum. Jetlerin kaç barda çalışması bekleniyor?

    Masaj özelliği için önerilen basınç aralığı 3-6 bar'dır.

  • Tepe duşumdaki yağmurlama özelliğinin su basıncını yetersiz buluyorum? Nozüller minimum kaç bar su basıncında çalışmalıdır?

    Tepe duşlarının masaj özelliği bulunmadığından yağmurlama özelliğinin su basıncı yüksek değildir. Tepe duşu, doğal yağmur etkisi ile durulama amaçlı kullanılır. Ayrıca su çıkışı sağlanan nozül sayısının fazla olması ve suyun geniş bir yüzeye yayılması sebebiyle basınç etkisi azalır. Verimli kullanım için 3-6 bar basıncı yeterlidir.

  • Duş kabini camlarım zamanla sarardı, neden olmuş olabilir? Ne şekilde temizleyebilirim?

    Kabin camları zamanla renk değiştirebileceğinden en geç ikinci duştan sonra sabun artığı ve kir kalıntılarının uygun yöntemlerle temizlenmesini öneririz. Çizgili camlarda kuru ya da nemli bez ve camsil, desensiz camlarda çamaşır suyu katkılı deterjanları kullanabilirsiniz.

  • Satın almak istediğim herhangi bir ürünün (duş kabini, küvet, duş teknesi, spa) tesisat alt yapıma uygun olduğundan nasıl emin olabilirim?

    Ürünün teknik föyünü veya teknik çizimini sipariş öncesinde satış noktalarından temin edebileceğiniz gibi yetkili servislerimizle de iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.

  • Satın almak istediğim ürün tesisatıma uymuyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

    Tesisat değişikliği hakkında yetkili servislerimizle iletişime geçerek tespit yaptırmanızı öneririz. Mekan uygunsa yetkili servisimiz ürünün teknik özelliklerine göre tesisatı uygun hale getirecektir. Tesisat değişikliği mümkün olmayan durumlarda ise mevcut tesisatınıza uygun ürünler hakkında bilgi alabilirsiniz.

  • Kompakt duş kabinimin bulunduğu yerde radyo çekmiyor, nasıl bir çözüm bulunabilir?

    Radyo özelliği bulunan kompakt kabinler, FM dalgalarının algılanabildiği noktalarda radyo özelliğini aktif halde kullanabilir. Ancak kabinin bulunduğu noktada sinyal zayıf kalıyorsa, harici olarak yükseltici anten kurulumu ile çözüm üretebilirsiniz.

  • Kompakt duş ünitem kenarlardan su kaçırıyor? Neden olabilir?

    Ürününüz doğru monte edilmemiş olabilir ya da sızdırmazlık fitillerinde bir sorun olabilir. Doğru tespit ve müdahale için yetkili servislerimizle iletişime geçmenizi öneririz.

  • Kabin panellerimde sallanma meydana geliyor, çok sağlam gelmiyor. Nasıl düzeltilebilir?

    Banyonuzun zemin/duvar terazisinde herhangi bir eğim varsa, klipsiz panellerde sallanma meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda sizin onayınızla, yetkili servisimiz panel alt eteğine bir destek ekleyerek panelin hareketini minimum seviyeye düşürebilir.

  • Küvetimin montajı yapıldı, ancak panelin bir tarafı yere basarken, bir tarafı havada kalıyor. Bunun sebebi nedir?

    Banyo zemin eğiminin bozuk olması veya ürün montajının yetkisiz tesisatçılar tarafından eksik ve yanlış yapılmış olması halinde bu durumla karşılaşmanız olasıdır. Doğru tespit ve müdahale için size en yakın yetkili servisimizle iletişime geçmenizi öneririz.

  • Düşük döşeme olmayan zemine Flat duş teknesi montajı yapılır mı?

    Flat özellikli duş tekneleri ayak ve panel opsiyonu ile bitmiş zemine montaj yapılır. Yerden yükseklik ve alt yapı hazırlığı için teknik dokümana bakabilirsiniz.

  • Kompakt kabinlerinizin banyoma sığması için tavan yüksekliğinin ne olması gerekir?

    Banyonuzda en az 2.30 m tavan yüksekliğine ihtiyaç vardır.

  • Ayak sistemleri paslanır mı?

    VitrA'nın yüksek kalite standartlarına göre üretilen ayak sistemleri, daldırma galvaniz kaplandığı için hem iç hem de dış yüzeyi galvaniz kaplanmakta, ayrıca üzerine statik (fırın) boya uygulanmaktadır. Bu sebeple paslanma riski hemen hemen hiç yoktur.

  • Klozet kapağını neyle temizlemeliyim?

    Ürünü pamuk esaslı nemli bez ve duru su, sabunlu su veya çizici ve çözücü olmayan temizlik malzemeleri (paslandırıcı ve klor içermeyen) ile temizleyebilirsiniz.

  • Klozet kapağının altı neden çabuk sararıyor?

    Klozet kapağının altına sıçrayan damlaların temizlenmemesi zaman içinde bu tür sararmalara neden olabileceği için uygun koşullarda düzenli temizlik yapılmasını öneririz.

  • İstanbul ledli kapaklar doğrudan elektrikle çalışır mı?

    Hareket sensörü uygulaması olmadan doğrudan şebeke elektriği led ışıkları patlatabilir. Led ışık 12 volt ile çalışır.

  • VitrA Fresh deterjan haznesinde hangi temizlik maddesini kullanacağım?

    Ürününüzün uzun ömürlü olması için katı olmayan, toz içermeyen, sıvı temizlik malzemeleri tercih edilmelidir.

  • Klozet kapaklarının arka bağlantı noktaları ile klozet arasında 3-5 mm aralık var? Kapak bu nedenle kırılır mı?

    Hayır, bu aralık yüzünden kapak kırılmaz. Klozet kapaklarımızın arka bağlantı noktaları ile klozet arasında bulunan 3-5 mm aralık, klozetin seramik malzemesinin gözle görülemeyecek şekil değişimlerini dengelemek için tasarlandı.

  • Metal menteşeler paslanmaz çelikse neden paslanıyor? Temizlik esnasında ne yapılmalı?

    Klozet kapak menteşelerimiz üst kalite paslanmaz çelikten yapılır ve özel bir işlemle paslanmazlık özelliğinin daha kalıcı olması sağlanır. Fakat asit içerikli temizlik maddeleri yüzeyde yanma oluşturur ve bu nedenle ürün paslanmaz özelliğini yitirebilir. Bu nedenle bu ürünlerin temizliğinde asit içerikli temizlik malzemesi kullanmamanızı öneririz.

  • Üst kapağa otursam kırılır mı ya da beni taşır mı?

    Klozet kapaklarının üst kapakları taşıyıcı amaçlı üretilmediğinden üzerine oturulması halinde kırılabilir. Ürün montaj ve kullanma kılavuzumuzdaki uyarıları dikkate almanızı öneririz.

  • Diğer markaların rezervuar koku tabletleri seramiğe veya iç takıma zarar verir mi?

    Bu tabletler asit içerikli ve çözücü özelliğe sahip oldukları için ürünlerin conta ve gövdelerine kalıcı zarar verebilirler.

  • Aldığım iç takım neden su az geldiğinde çalışmıyor?

    Conta ve O-ring ile hareket edebilen bu ürünler 6 bar üstü, 0,5 bar altı basınç uygulandığında fonksiyonunu yerine getiremez ve su sızdırma riski ortaya çıkar. Bu sorunu çözebilmek için tesisat basıncının uygun basınç aralığına göre düzenlenmesini öneririz.

  • Kare olarak üretilen, 30X30 ebadı da dahil büyük ebatlı karolarda döşeme istikameti bulunuyor mudur?

    Kare karo arkalarında genel olarak döşeme yönünü gösterir ok işareti yer almaktadır, karoların tümü ok işareti aynı yönü gösterecek şekilde döşenmelidir, ok işaretinin bulunmadığı karolar, kutudan çıktığı yön hep aynı yöne gelecek şekilde döşenmelidir.

  • 45x90 ya da 20x120 ebatlı karolarda kamburlaşma olur mu?

    Bu ebatların VitrA Fit ile döşenmesi önerilmektedir. Bu sayede işçilik kaynaklı hataların önlenmesi sağlanır ve kot farklılıkları oluşmaz.

  • 45x90,60x120 gibi ürünlerin uygulamasında neden kamburlaşma ve kot farklılıkları çıkıyor?

    3/1 döşeme uygulanır ve usta doğru şap atıp,doğru kalınlıkta yapıştırıcıyı kullanırsa bu farklılıklar olmaz. Bu ebatların VitrA Fit ile döşenmesi önerilmektedir. Bu sayede işçilik kaynaklı hataların önlenmesi sağlanır ve kot farklılıkları oluşmaz.

  • Altın dekorlu, simli karo ürünleri duş alanında kullanılırsa sim ve altın dekor zarar görür mü?

    Altın dekorlu ve simli ürünlerde metalik sır kullanıldığından bu tarz ürünlerin temizliğinde  asidik veya sert bir malzeme veya toz deterjan kullanıldığında  çizilme veya atma yaşanabilir .Bu sebeple günlük temizliği konusunda hassas olunmalı, temizlik için temiz su,cam sil veya sıvı bulaşık deterjanı kullanılmalı ve temizlendikten sonra yumuşak bezle silinmelidir.

  • Derz verme işleminde nelere dikkat edilmesi gerekir?

    Uygun derz dolgusu seçildikten sonra derz dolgu malzemesinin derz boşluklarına tamamen doldurulması gerekir. Derz dolgu verme işlemi bittikten sonra üzerinde kalan derz kalıntıları prizini almadan silinmeli ve temiz bir yüzey olarak bırakılmalıdır.

  • Derzsiz döşeme yapabilir miyim?

    Pratikte derzsiz döşeme ya da sıfır derzle döşeme tavsiye edilmez. Rektifiyeli ürünlerde bile en az 1 mm, daha da iyisi 2 mm derz bırakılması tavsiye edilir.

  • Derzsiz döşenen seramiklerde çatlama veya patlama olur mu?

    Derzsiz döşenme önerilmez ama döşendiği durumda döşenen seramiklerde minimumda 6mx6m lik alanlarda bir, 6-10mm genişliğinde, 10mm derinliğinde diletasyon boşluğu (genleşme derzi) bırakıldığı takdirde genleşmeden kaynaklanan deformasyon yaşanmamaktadır.

  • Dikdörtgen ebatlı karolar şaşırtmalı olarak döşenir mi ve nasıl döşenmesi tavsiye edilir?

    Dikdörtgen ebatlı karolar (30x60, 45x90, 15x90, 22.5x90 vb.) ¼ şaşırtmalı olarak döşenebilir. Zemin ve döşeme hatalarını azaltmaya yardımcı yeni döşeme sistemi ile döşenmesi önerilir. Takozlu sistem olarak adlandırılan bu sistemde karo yüzeyleri aynı seviyeye getirilerek tırnak oluşması engellenmektedir.

  • Bu kadar koyu ve mat renkli ürünler üretiyosunuz. Bunlar su lekesi göstermez mi?

    Koyu renk ürünler su lekesi gözükmesi muhtemel olup, doğru temizleme ile sorunsuz kullanılabilir.

  • Karo derzsiz döşenir mi ya da karolar kaç milim derz ile döşenmelidir?

    Pratikte derzsiz döşeme ya da sıfır derzle döşeme tavsiye edilmez. Rektifiyeli ürünlerde bile en az 1 mm, daha da iyisi 2 mm derz bırakılması tavsiye edilir. Rektifiye edilmemiş ve aynı kalibre değerine sahip yer karoları ile porselen karoların en az 3 mm, duvar karolarının en az 2 mm ve rektifiye edilmiş ürünlerin en az 1 mm, daha iyisi 2 mm derz artısı ile döşenmeleri tavsiye edilir.

  • Karonun rengi zamanla solar mı?

    Seramik karoların renkleri solmaz. Kullanılan tüm sırlar solmaya karşı ve UV ışınlarına karşı dayanıklıdır.

  • Seramik karo nasıl delinir?

    Özel matkap uçları gerektirir, hırdavatçılardan temin edilmesi gerekir.

  • Ürünler kaç mm derz artısı ile döşenmelidir (Non-Rektifiye ve Rektifiye ürünler)?

    Rektifiye edilmemiş ve aynı kalibre değerine sahip yer karoları ile porselen karoların en az 3 mm, duvar karolarının en az 2 mm ve rektifiye edilmiş ürünlerin en az 1 mm, daha iyisi 2 mm derz artısı ile döşenmeleri tavsiye edilir.

  • Derzler kararır mı?

    Derzler zamanla kirlenebilir. VitrA Fix'in derz temizleyici ürünleri tavsiye edilebilir.

  • Woodstyle ve Pera gibi mat ürünlerde iç mekanda temizlik problemi çıkıyor mu?

    Temizlik prosedürlerine uyulduğu sürece bir sorunla karşılaşılmaması gerekir.

  • Dilatasyon boşlukları nasıl uygulanmalıdır?

    Büyük mekan uygulamalarında her 7 metrede bir 1 cm genişliğinde dilatasyon boşluğu bırakılmalı, içi uygun elastik bir malzeme ile doldurulmalıdır, alttan ısıtma durumlarında daha sık kulanılmalıdır.

  • Evde kırılan bir karo için ne yapmam gerekiyor?

    Öncelikle seçtiğiniz karodan 1-2 kutu fazla almanız, zaman içinde istenmeyen tamiratlarda kullanabilmek açısından yarar getirecektir. Bunun dışında kırılan karoya ait olan ürün kod numarası ile beraber renk tonu ve kalibre numaraları en yakın VitrA bayisine verdiğiniz takdirde size aynı renk tonu ve kalibreye sahip karodan bulmaya çalışacaklardır. Kod, renk tonu ve kalibre bilgileri kutunun üzerinde bulunmaktadır. Bu yüzden kutunuzda yer alan bu bilgileri not etmenizi tavsiye ederiz.

  • VitrA Karo seramikleri leke tutar mı?

    R kaydırmazlık değeri olmayan seramiklerimiz leke tutmamaktadır. Kullanım alışkanlıklarına bakıldığında ise düzenli bakım yapıldıktan ve asit bazlı kimyasallar seramiklerin üzerinde bırakılmadıktan sonra deformasyon ve buna bağlı olarak lekelenme olmamaktadır.

  • Karo ürünlerini ne ile temizlemeliyiz?

    Asit bazlı olmayan temizlik ürünleri ile/ Islak bez ile/ Sabun tozu ile / Karo ise vitranet/ Çok iyi durulama ile

  • Seramik uygulaması eski seramikler sökülmeden üzerlerine yapılabilir mi?

    Seramik üzerine seramik uygulamaları için VitrA'nın Film Plus malzemesinin kullanılmasını önermekteyiz.

Garanti Kapsamı
  • VitrA Seramik Sağlık Gereçleri'nin garanti süresi 10 yıl. Fakat Norm, Selena ve Sea markaları için 5 yıl garanti veriliyor. Sebebi nedir?

    Norm, Selena ve Sea markalı ürünler VitrA fabrikalarında Eczacıbaşı güvencesi altında üretilen ikinci markalardır. Kullanılan ham madde ve üretim tesisi açısından hiçbir fark yoktur. Daha ekonomik ürünler oldukları için sadece hizmet verilen garanti süreleri farklıdır.

  • Aydınlatmalı aynaların floresanları garanti kapsamında mıdır?

    Floresanın ömrü açma-kapama sıklığı, açık unutulması veya elektrik akımı gibi birçok nedene bağlı olarak değiştiğinden olası arızalar garanti kapsamında değildir.

  • Hangi durumlar garanti kapsamına girmez?

    Ambalajı yetkili servis tarafından açılmayan ürünlerdeki hasarlar garanti kapsamına girmez. Ayrıca uzun süre suya maruz bırakma, ürünün üzerine çıkılması, yanlış temizlik, ürünün üzerine sıcak bir nesne koyulması gibi her tür kullanım hatası garanti dışıdır. Detaylı bilgi için ürünle birlikte verilen bakım ve kullanım kılavuzunu incelemenizi öneririz.

  • Banyo mobilyamın garanti süresi kaç yıldır?

    Banyo mobilyaları üretim kaynaklı hatalara karşı 2 yıl VitrA garantisi altındadır.

  • İç takımların contaları neden 2 yıl garantilidir?

    2 yıllık garanti süresi; su basıncındaki oynamalar, suyun kalitesindeki değişkenlik ve inorganik maddeler dikkate alınarak belirlenmiştir.

QR kodunu indir