Banyo seramik seçimi ve tavsiyeler

Banyo seramik seçimi ve tavsiyeler

Banyo seramik seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Doğru seramik seçimi ile tarz sahibi bir banyonun dekorasyonu pekiştirilebilir. Banyo seramik seçiminde tasarıma, kullanılan materyallere ve temizlik kolaylığına dikkat edilmesi gerekir. Ürünlerin boyutunun uygulanacak alana göre seçilmesi de önemli noktalardan biridir. Uzun ömürlü, dayanıklı ve hijyenik karo seramik modelleri ile estetik açıdan tatmin edici ve ferah ortamlar yaratılabilir.

Banyo seramik seçimi ve tavsiyeler

En kullanışlı banyo seramikleri

Banyo fayanslarının seçiminde alanın küçük ya da büyük olması, dekorasyona hakim rengin açık ya da koyu olması, seramiğin boyutu ve deseni önemli kriterlerdendir.Geniş banyolar için alana uygun oldukça fazla seçenek vardır. Çok renkli, karmaşık desenli, koyu ya da açık tonlarda, kabartmalı dokuya sahip olan farklı banyo fayansları ile estetik bir görünüm elde edilebilir. Beton görünüme sahip dokulu modeller, endüstriyel bir tarzın tamamlayıcısı olur. Mermer dokulu ev içi zemin seramikler ise ortama zarif ve çağdaş bir görünüm kazandırabilir.

Küçük banyolarda ise alanın daha geniş görünmesi için seramiklerin, zemin döşemelerinin ve mobilyaların renk ve dokularının uyumlu olması gerekir. Gözü fazla yormayan seramik banyo fayansları, küçük banyolarda geniş bir alan algısı yaratabilir. Küçük banyoda fayans seçiminin büyük boyutlarda ve açık renkteki fayanslardan yana kullanılması da alanın aydınlık ve ferah görünmesine yardımcı olur.

Alternatif olarak, Origin koleksiyonundaki minimalizmin zarafetini yansıtan banyo mobilyaları ve armatürler, yumuşak tonlardaki doğal desenlerle tasarlanan banyo seramik modelleriyle bir bütün halinde kullanılabilir.
Banyo seramik seçimi ve tavsiyeler
Banyo seramik seçimi ve tavsiyeler

Banyo seramik örnekleri

Banyoda bulunan diğer eşyalarla bütünlük oluşturması gereken seramiklerin, çoğunlukla tercih edilen düz renkli versiyonlarının yanı sıra kabartmalı dokuya sahip seçenekleri de mevcuttur. Kabartmalı modeller, özellikle yalın bir tarzla dekore edilen banyolarda dikkat çekici bir öge olabilir. Örneğin; zarif ve keskin çizgilerle tasarlanan VitrA Equal koleksiyonuna ait mobilyalarla döşenmiş bir banyoda dokulu, desenli fayanslar tercih etmek, alanın dekorasyonuna hareket katabilir.

Kullanılan seramik boyutlarının farklılığı da banyo dekorasyonunda fark yaratacak bir etken olabilir. Duvarda orta ya da küçük fayanslar, zeminde ise daha büyük boyutlarda tasarlanan seramikler kullanmak, banyo dekorasyonunda dinamik bir hava yaratabilir.

Banyo taşı çeşitlerinin şekli de alanın algısında fark yaratabilir. Seçilen bir duvarı daha uzun göstermek için dikdörtgen modeller kullanılabilir. Halihazırda geniş banyolarda ise sıra dışı tasarıma sahip çokgen fayanslar da tercih edilebilir.

Mat, parlak veya yarı parlak fayanslar, banyo mobilyaları ve diğer vitrifiye ürünleri ile uyumlu seçilebilir. Işığı daha etkili yansıtan parlak bitişli modeller banyonun daha aydınlık görünmesini sağlar. Parlak bitişli fayans modellerinin yüzeyi yapı gereği kaygan olduğu için zeminlerde kaygan olmayan mat fayansların kullanılması önerilebilir.

Bir banyoda kullanılan renkler ne kadar açık tonlardaysa mekan o kadar ferah görünür. Aynı zamanda kullanılan ürünlerin de açık renklerde olması ortama uyum sağlar. VitrA'nın ürettiği çevre dostu lavaboları bej renkleriyle ve yuvarlak hatlarıyla banyolara şıklık katar.

QR kodunu indir